Dinosaurfødselsdag

All in på Jurassic Park tema!

Alfred er stor dinosaurfan, så til hans 5-års fødselsdag skulle Jurassic Park temaet have fuld skrue. Det har været så sjovt at finde og sammensætte dekorationer for at skabe en magisk verden for fødselaren og gæsterne. De skulle selvfølgelig inviteres til fødselsdag i bedste Jurassic Park stil af en farlig T-Rex på en plade af egetræsfinér.

For at skabe en mere rolig junglestemning, er pangfarverne pakket væk. I stedet har jeg valgt at bruge dæmpede naturfarver.

Til det tætte junglekrat, som indrammer buffeten, valgte jeg balloner i brune og grønne nuancer, og ved at sno noget afdækningspap har man pludseligt en lian, som snor sig levende ud af krattet. På den tilgroede buffet vokser der mellem anretningerne en masse grene og blade, som er samlet på en tur i haven.

Et godt tip er også at skabe forskellige niveauer på bordet ved brug af kasser eller andet. Så ser buffeten ud af mere, og der skabes meget mere stemning. Kasserne og bordet er dækket af en dug af hør, og servicen er i kraftigt pap og træ, så det matcher de afdæmpede naturfarver i dekorationerne. På en af forhøjningerne på bordet har en dinosaur lagt 3 æg, som er med til at skabe en levende fortælling. De er lavet af hvidmalede påskeæg af pap, som har fået et råt betonlook ved en efterfølgende spraymaling.

Fantasifulde snacks

I buffeten blev der serveret mad med fantasifulde navne, som passede til fortællingen om Jurassic Park.

Der blev blandt andet serveret dinosaurprutter, som egentligt bare er maltesers tilført et kreativt navn, som børnene syntes var SÅ sjove at spise. Skiltene ved maden er lavet i karton og med tusch står de sjove navne.

Dinosaurkagerne har jeg dekoreret med et skelet af hvid glasur, så de bliver en del af børnenes livlige fantasi. For at det hele ikke skal gå op i slik og søde sager, er der også fade med frugt og grønt, som ligesom dinosaurprutterne har fået kreative navne.

Fadet med pålæg er mest til de voksne.

De orange slikkepinde med en myg indeni er lavet af Sugar Pilots. De ligner den stav af rav med en myg indeni, som vi ser i første Jurassic Park film. Det er John Hammonds stav, som var med til at starte hele Jurassic Park, da han fik dinosaur-DNA gennem det blod, myggen havde suget fra en dinosaur.

Smagen er hvid fersken og myggen er i sortsukkerprint.

De små detaljer sætter stemningen

Man kan jo ikke komme udenom håndspritten i disse tider, men med en lille makeover, kan håndspritten blive meget mere spændende og blive en del af temaet. Derfor erstattede jeg den oprindelige etikette med et hjemmelavet dinosaur klistermærke.

Et fint (og farligt) skilt i egetræsfinér tilfører den kedelige håndsprit lidt mere magi og mystik. 

På bordene er der sjove Vidste du skilte i birkefinér med forskellige fakta om dinosaurer. Det er sjov læsning for gæsterne og en god samtalestarter over maden. Trylledej kan bruges til mange ting, og her er den formet til dinosaurknogler, som spreder sig ud over bordet og buffeten. 

De er med til at skabe stemningen af en Jurassic Park til fødselsdagen. Mellem knoglerne på bordet står de levende legetøjsdinosaurer ovenpå både blade fra haven og af plast.

Ligesom dugen er servietterne af hør. For at holde naturfarverne gennemgående i hele temaet er tallerknerne af pap og bestikket af træ. Pynten til tallerkenerne er lavet i birkefinér. På denne tallerken er det brølet fra en dinosaur, Roaar, som er skåret ud i finér, men det er også oplagt at lave dem som bordkort med gæsternes navne.

På toppen af den fine fødselsdagskage bor en dinosaur skåret ud i birkefinér. I stedet for dinosaurens brøl, Roaar, kan man også skrive fødselsdagsbarnets navn.

Ingen Jurassic Park uden et adgangskort. Til Alfreds fødselsdag kunne man komme ind med 2 forskellige birkefinér adgangskort, Park Ranger og VIP. Nøglesnoren kan købes i mange forskellige farver, så det passer til temaet. Adgangskortet er en sjov tilføjelse, som er med til at skabe en historie og gøre oplevelsen speciel for gæsterne.

Skriv et svar